Joga smeha

Joga smeha je kombinacija dihanja in smeha. V vsakdanjem življenju se premalo smejimo, zato ga je nujno uvesti na dnevni red. Smeh deluje proti stresu, lajša in celo odpravi bolečine, občutke tesnobnosti in prinaša srečo in radost. Kar je najlepše pri jogi smeha je to, da se lahko smejemo brez razloga, ter dosežemo neverjetne učinke v zelo kratkem času. Naše telo ne prepoznava spontanega smeha od prisiljenega smeha, zato je dobra novica ta, da bomo na vsaki vadbi prispevali k svojemu zdravju in počutju.

Kakšni so učinki joge smeha?

Na Stanfordski univerzi so raziskovali fizične učinke smeha na telo že leta 1993  in ugotovili, da je 1 minuta aktivnega smejanja podobno kot 10 minut veslanja  na napravi, toliko energije se takrat sprosti. Sami učinki pa so na fizični ravni zmanjševanje pritiska, sproščenosti organizma, deluje proti depresiji, proti bolečinam, poglobi se tudi naš dih, ker preplitko dihamo, naš obraz postane bolj sijoč, lažje prepoznamo neke situacije v življenju, ki se nam dogajajo, lažje se soočamo s stresom, bolj smo pozitivni, tudi v neki slabi stvari lažje prepoznamo nekaj pozitivnega ali nek nauk. Med smehom se sprostimo, napetosti popustijo in počutje se opazno izboljša. Poleg tega se med smehom aktivira do 300 mišic, od tega 17 na obrazu: dvignejo se obrvi, nosnice se razširijo, mišice ličnic dvignejo ustne kotičke, oči se zožijo in neredko se zaradi tega aktivirajo tudi solzni mešički, zato se včasih ‘nasmejemo do solz’. Ko se tak smeh pomiri, se počutimo izjemno sproščene in razbremenjene.

Se spomnite kakšnega prav posebej zabavnega večera, ko ste se zaradi spontane domislice še ves večer nezadržno smejali na ta račun? Če vas je zjutraj bolelo v trebuhu, je bila to mišična utrujenost smejalnih mišic v trebuhu. Pri smehu namreč mišice potisnejo zrak 100 km/h iz pljuč. Tisti, ki se radi družite z zabavnimi ljudmi, veste, da ni čisto nemogoče, da se zaradi smeha človek celo polula v hlače. Vse to priča o intenzivnem delovanju notranjih mišic v predelu trebuha, pa vse do nog.

Za koga je primerna joga smeha?

Pri jogi smeha ni starostnih omejitev, primerna je od leta 1 do konca življenja.

Vadba ni primerna po kakih težjih operativnih posegih, ter težjih srčnih obolenjih. Pri ostalih boleznih se vadba prilagodi zmogljivosti.
Vabljeni vsi ki se radi smejite in tudi tisti, ki imate željo pa trenutno ne zmorete. Videli boste kako joga smeha blagodejno vpliva na počutje in zdravje.

S seboj lahko pripeljete  tudi otroke stare nad 5 let. Prebudimo notranjega otroka in začutimo radost.

Vabljeni 15.12.2017 ob 17h do 18h, da se nam pridružite in se skupaj pošteno nasmejimo. Cena enkratnega obiska  je 10 €.

Vadba bo letos še: 22. 12. 2017 od 17h do 18h.

Od 5. 1. 2018 vadbe joge smeha vsak petek od 17-18h. Na vadbi se nam lahko pridružite kadarkoli med letom. Vadbe bodo potekale do vključno 15. 6. 2018. 

Prijave so obvezne na:  rozalija@la-vita.si ali tel 040628080

Lokacija vadbe bo odvisna od števila prijav, vadba bo ali na Peruzzijevi cesti 101 ali pa 1 km proč na Brglezovem štradonu 5.

Vadbo vodi: Rozalija Hartman, certificirana vaditeljica joge smeha

Vadba bo letos še 22. 12. 2017

V letu 2018 pa začnemo 5. 1. 2018 vadbe joge smeha vsak petek od 17-18h. Na vadbi se nam lahko pridružite kadarkoli med letom. Vadbe bodo potekale do vključno 15. 6. 2018. 

Enkraten obisk: 10 €
mesečna karta: 35 €
trimesečna karta: 90 € 

DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 (nismo davčni zavezanci).