Joga smeha


september 2020
18.30–19.30  

Kako bi bilo če bi šli onkraj dovoljenega, se staremu smejali in kreirali novo multiorgazmično leto 2019?

Med smehom se v kri izločajo hormoni sreče, s smejanjem pa so bolje prekrvavljeni tudi spolni organi, kar pomeni … boljšo dovzetnost za dražljaje in posledično več užitka! Smeh je osnova za dober orgazem.

Joga smeha je kombinacija dihanja in smeha. V vsakdanjem življenju se premalo smejimo, zato ga je nujno uvesti na dnevni red. Smeh deluje proti stresu, lajša in celo odpravi bolečine, občutke tesnobnosti in prinaša srečo in radost. Kar je najlepše pri jogi smeha je to, da se lahko smejemo brez razloga, ter dosežemo neverjetne učinke v zelo kratkem času. Naše telo ne prepoznava spontanega smeha od prisiljenega smeha, zato je dobra novica ta, da bomo na vsaki vadbi prispevali k svojemu zdravju in počutju.

Kakšni so učinki joge smeha?

Na Stanfordski univerzi so raziskovali fizične učinke smeha na telo že leta 1993  in ugotovili, da je 1 minuta aktivnega smejanja podobno kot 10 minut veslanja  na napravi, toliko energije se takrat sprosti. Sami učinki pa so na fizični ravni zmanjševanje pritiska, sproščenosti organizma, deluje proti depresiji, proti bolečinam, poglobi se tudi naš dih, ker preplitko dihamo, naš obraz postane bolj sijoč, lažje prepoznamo neke situacije v življenju, ki se nam dogajajo, lažje se soočamo s stresom, bolj smo pozitivni, tudi v neki slabi stvari lažje prepoznamo nekaj pozitivnega ali nek nauk. Med smehom se sprostimo, napetosti popustijo in počutje se opazno izboljša. Poleg tega se med smehom aktivira do 300 mišic, od tega 17 na obrazu: dvignejo se obrvi, nosnice se razširijo, mišice ličnic dvignejo ustne kotičke, oči se zožijo in neredko se zaradi tega aktivirajo tudi solzni mešički, zato se včasih ‘nasmejemo do solz’. Ko se tak smeh pomiri, se počutimo izjemno sproščene in razbremenjene.

Se spomnite kakšnega prav posebej zabavnega večera, ko ste se zaradi spontane domislice še ves večer nezadržno smejali na ta račun? Če vas je zjutraj bolelo v trebuhu, je bila to mišična utrujenost smejalnih mišic v trebuhu. Pri smehu namreč mišice potisnejo zrak 100 km/h iz pljuč. Tisti, ki se radi družite z zabavnimi ljudmi, veste, da ni čisto nemogoče, da se zaradi smeha človek celo polula v hlače. Vse to priča o intenzivnem delovanju notranjih mišic v predelu trebuha, pa vse do nog.

Za koga je primerna joga smeha?

Pri jogi smeha ni starostnih omejitev, primerna je od leta 1 do konca življenja.

Vadba ni primerna po kakih težjih operativnih posegih, ter težjih srčnih obolenjih. Pri ostalih boleznih se vadba prilagodi zmogljivosti.
Vabljeni vsi ki se radi smejite in tudi tisti, ki imate željo pa trenutno ne zmorete. Videli boste kako joga smeha blagodejno vpliva na počutje in zdravje.

S seboj lahko pripeljete  tudi otroke stare nad 5 let. Prebudimo notranjega otroka in začutimo radost.

 

Kako naj te pripravim da prideš? Se rad smejiš in igraš, plešeš, gibanje imaš rad spolnost? Torej te povabim in če začutiš, da lahko skupaj ustvarimo več. Boš z nami? Na igriv način bomo šli skozi tabuje, prepričanja in še marsikaj …

Srečanja bodo vsako sredo v septembru 2020 od 18.30 do 19.30.

Posamezno srečanje za izmenjavo energij je 10 €. Zakup 5 srečanj 60 €.

Prijave so obvezne na:  rozalija@la-vita.si.

Najboljše odločitve so HITRE odločitve … Smeh ti bo ustvaril obilje na vseh področjih …

Lokacija vadbe bo odvisna od števila prijav, vadba bo na Podpeškem jezeru.

Vadbo vodi: Rozalija Hartman, certificirana vaditeljica joge smeha.

DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 (nismo davčni zavezanci).