Kaj je Access Bars®?

Je terapija, ki je nastala pred več kot 20 leti v ZDA. Njen ustanovitelj je Gary Douglas, ki je razvil Access Consciousness® (Dostop v zavedanje). To je dinamična zbirka orodij, tehnik in procesov, ki nam omogočajo več zavedanja in s tem več možnosti za doseganje željenih sprememb na kateremkoli področju našega življenja.

Access Bars® je prva in osnovna tehnika Accessa, ki se uporablja za pospeševanje teh sprememb. Access Bars® uči, da na naši glavi obstaja 32 energetskih točk, ki povezujejo različne aspekte našega življenja. V njih so shranjene  elektromagnetne komponente vseh naših misli, idej, stališč, odločitev in prepričanj, ki smo jih imeli bilo kdaj o bilo čem, na primer, energetska in električna komponenta vsake pomembne misli, ki smo jo imeli v zvezi z denarjem je shranjena v točki, ki se imenuje »denar«.

Obstajajo še točke za zdravljenje, za telo, kontrolo, zavedanje, kreativnost, moč, staranje, spolnost, hvaležnost –  vse skupaj 32 točk. Vsaki točki odgovarja en aspekt oziroma področje našega življenja, po katerem je tudi imenovana.

Čeprav se nekatere točke lahko zdijo, da so točke iz kraniosakralne terapije ali akupunkture, imajo barsi drugačno funkcijo. Če se ene točke dotaknete, jo boste aktivirali. Vsa energija, ki je iz določenega aspekta vašega življenja v njej bila zaklenjena, se bo začela čistiti. Z enim samim nežnim dotikom! Če se poleg ene dotaknete še druge, se začenja čiščenje vseh prepričanj, ki so shranjena tudi v drugi točki. Aktivacijo barsov, kot drugače imenujemo te točke, lahko opišemo kot vhod v »hard disk« naših možganov in brisanje vseh nekoristnih datotek, ki so shranjene v njih. Pri vsem tem nam ni potrebno vedeti, kaj smo opustili in ni potrebe po soočanju s preteklostjo.

Kakšno korist imamo od tega?

Aktivacija barsov vpliva na zavest, ta pa lahko potem spremeni vsa stanja. Če vemo, da vzroki za naše bolezni in težave na različnih življenjskih področjih ležijo v negativnih prepričanjih in stališčih, potem lahko z aktivacijo barsov pričakujemo spremembe tako na področju fizičnega zdravja kot na področju odnosov. Ko je enkrat narejena aktivacija barsov, bodo ti do konca življenja opuščali energijo, ki je v njih shranjena. Hitrost sprememb v vašem življenju je odvisna predvsem od tega, kako pogosto prejemate bars tretmaje. Namreč vsakič, ko to terapijo ponovite, bodo učinki opuščanja bolj dinamični.  Bolj pogoste so terapije, bolj intenzivne so spremembe.

Med največkrat omenjenimi učinki terapije so: povečan občutek miru in sproščenosti, vse manj buren in jezen odziv na stresne situacije, bolj sproščujoč in globok spanec, občutek, da tisto, kar vas je včasih razburjalo, več nima pomena…

Bars terapija je popolnoma lahka in varna ter ni nikakršnih omejitev, da je ne bi prejemali. Terapijo lahko prejemajo tudi otroci, nosečnice, starejši ljudje, hendikepirane osebe, skratka vsakdo. Priporoča se tudi kot dopolnitev k drugim zdravilnim tehnikam. Namreč, aktivacija določenih točk omogoča, da se po opravljeni zdravilni terapiji telo ne vrača nazaj v prvobitno stanje oz. da se bolezen ne vrača.

Ali si lahko predstavljate, kaj bi lahko naredili in ustvarili v življenju, če bi se osvobodili svojih omejitev? Kaj, če bi lahko odprli vrata temu, da ste vse tisto za kar ste se nekoč davno odločili, da ni možno biti?

To je izredno negovalen in sproščujoč proces, ki odpravlja vse omejitve na vseh področjih življenja, ki si jih pripravljen-a spremeniti. Daj si možnost, da spremeniš vse, kar v tvojem življenju ne deluje več.
Ključ do boljšega, lahkotnejšega in bolj srečnega življenja je v tebi.

Kako je lahko še boljše kot to?