MTVSS se uporablja za okrepitev imunskega sistema, kot celovit telesni proces za brisanje programiranja, ki je popačilo načrt našega telesa z namenom, da bi bolje ustrezali v matriko te realnosti. Uporablja se tudi, da telesu omogočimo večjo lahkotnost med fizično vadbo in drugimi telesnimi napori, kot so na primer hoja v hribe ali po stopnicah. Več preberi spodaj:

Uporablja se tudi na posameznih organih in za izboljšanje delovanja: 
– metaboličnega sistema in metabolične stopnje celic
– dihalnega sistema
– električnega sistema
– centralnega živčnega sistema
– prebavnega sistema
– drobovja
– dermalnega sistema
– skeleta
– limfnega in hormonskega sistema
– reproduktivnega sistema

MTVSS (Molecular Terminal Valence Sloughing System) je eno izmed najbolj dinamičnih orodij Access Consciousness™. To orodje uporabljamo za odpravljanje skoraj vseh mest v telesu, kjer le-to ne deluje pravilno. V telesu aktiviramo vse energije, ki jih zajema MTVSS in odpravimo vse, kar ste v svoje telo zaklenili z mislijo, da je ta realnost končna vsota vsega, kar ste lahko in vsega, kar lahko počnete.

Vsi telesni procesi Access Consciousness™, vključno z MTVSS-om, so oblikovani tako, da posredujejo pri tem, da postanete bolj povezani s svojim telesom. Vaše telo ima sposobnost regeneracije, vendar je na žalost naše stališče, da morajo naša telesa umreti. Ko opustimo fiksna prepričanja, ki jih imamo, se proces staranja upočasni. Vsako fiksno prepričanje “zaklene” vaše telo v proces staranja.

MTVSS lahko odpravi vse spremembe v telesu, ki so nastale skozi čas, prostor, dimenzije in realnosti.

Molekularna struktura našega telesa deluje na principu spreminjanja valence. S tem, ko celični in molekularni sistemi v telesu spreminjajo valenco, se naše telo stara, začnejo mu pojenjati moči in prične razpadati. Ko s hrano in dihom v telo vnašamo različne elemente, gravitacija povzroča spremembo v valenci, tako, da ti elementi postanejo druge snovi. Več časa kot smo prisotni v telesu z gravitacijo, več sprememb v valenci se pojavi.