par se poljublja

Kaj je tantra in spolnost

Tantra je starodavna indijska filozofija in praksa, ki se osredotoča na združitev telesa, uma in duha. Vključuje številne tehnike meditacije, joge, dihalne vaje, mantre in rituale, ki naj bi vodili do duhovne rasti in razvoja. Tantrična spolnost je ena od teh praks in se osredotoča na duhovno rast in razvoj skozi spolno izkušnjo.

Prednost te prakse je, da lahko pomaga posameznikom doseči globljo intimnost in povezanost s partnerjem, ter povečati občutke ljubezni, predanosti in božanske zavesti. Tantrična spolnost ni primerna za vse, saj zahteva odprto miselnost, predanost in spoštovanje partnerja.

Tantra izvira iz starodavne Indije in se je razširila po vsej Aziji in drugih delih sveta, vključno z zahodnim svetom. Danes se tantra v zahodnem svetu pogosto zlorablja in zmanjšuje na “seksualno gimnastiko”, čeprav gre v resnici za globoko duhovno prakso.

Tantra ima duhovno ozadje, saj se osredotoča na združitev telesa, uma in duha ter razvoj božanske zavesti. Vendar pa se ta praksa ne povezuje z nobeno določeno religijo ali veroizpovedjo.

Potencialne nevarnosti pri prakticiranju tantrične spolnosti vključujejo možnost zlorabe ali neprimernega obnašanja s strani partnerja, pa tudi možnost zlorabe ali neprimernega obnašanja s strani ljudi, ki prodajajo “tantrične storitve” ali “terapije”.

Ker je tantra zelo oseben in intimen način raziskovanja, je redko, da javne osebnosti govorijo o svoji praksi tantrične spolnosti. Vendar pa so nekatere osebnosti javno govorile o svojem zanimanju za tantrično filozofijo, kot so Sting, Carlos Santana, Alanis Morissette in Deepak Chopra. Vsekakor pa je pomembno poudariti, da je praksa tantrične spolnosti predvsem osebna in intimna izbira ter ni povezana s slavnimi ali znanimi osebnostmi.

Podobne objave