Moč menstruacije: Povezanost s ciklično energijo ženske

Menstruacija – “neprostovoljna joga”, darilo od Boga, ki nosi tabuje in vzorce iz preteklosti. Skozi različne kulture in običaje, vidimo, kako so ženske v času menstruacije bile obravnavane kot nekaj posebnega. Danes pa se mnoge mlade ženske soočajo s stigmatizacijo in poskusom skrivanja te naravne izkušnje.

Čas menstruacije, ki ga mnoge označujejo kot neprijetnost, je v resnici lahko vir moči za ženske, če se zavedajo svojega notranjega ritma. Starodavne kulture so to moč cenile in razumele njeno vlogo pri obnavljanju kreativne energije žensk, vendar je patriarhalna družba to interpretirala kot nekaj negativnega. Današnje ženske pa pogosto gledajo na menstruacijo kot na svojo pomanjkljivost, kar vodi v napačna prepričanja o njihovi čustveni nestabilnosti in nezanesljivosti.

Energija ženske je ciklična, v nasprotju z moško linearno energijo. Cikel, povezan z luno, ji omogoča, da se vsak mesec na novo rodi. Ženske gredo skozi štiri faze, ki odražajo lunine mene:

  1. Faza “Energija” – po menstruaciji, ko se ženska počuti sveže in polno energije ter je bolj dinamična in samozavestna.
  2. Faza “Ljubezen in Dajanje” – med ovulacijo, ko postane bolj osredotočena na potrebe drugih.
  3. Faza “Moč” – pred menstruacijo, ko se pojavi kreativna in seksualna energija ter ženska postane bolj intuitivna in analitična.
  4. Faza “Umik” – med menstruacijo, ko se ženska poglobi v notranje svetove in se odmakne od zunanjega sveta.

Te faze omogočajo ženskam, da se povežejo z notranjo modrostjo, vendar se pogosto soočajo s tabuji in napačnimi prepričanji o menstruaciji. Kljub temu pa lahko ženske s pravilnim razumevanjem in sprejetjem svojega cikla izkoristijo to moč za svojo rast.

Menstruacija je priložnost za očiščenje negativnih energij, tako znotraj sebe kot tudi v svoji okolici. Kljub sodobnemu načinu življenja si ženske še vedno lahko vzamejo čas za počitek med menstruacijo in se povežejo z notranjimi nivoji.

Osvobodimo se stigmatizacije in tabujev okoli menstruacije ter spoštujmo to “neprostovoljno jogo”, ki nam je dana od Boga, kot izvor moči in rasti.

Podobne objave