Ženski Cikel: Povezava z Letnimi Časi

Eno leto je sestavljeno iz štirih ciklov. Pomlad, poletje, jesen in zima. V naravi ima vsak čas svoj pomen. In tako kot narava, smo tudi me, ženske, ciklične. Imamo svoje faze znotraj enega cikla.

Pomlad: Faza Oživljanja

Pomlad je čas, ko v naravi vse cveti in se prebuja. Je čas setev, ko narava postopoma oživlja. V tem obdobju smo tudi mi pod vplivom svojega notranjega pomladnega cikla. To obdobje ustreza fazi pred ovulacijo do ovulacije. Kot čebelice, ki zbirajo nektar, smo polne energije. Tukaj se prebuja čarovnica v nas, kreativna in polna življenja. Smo družabne in polne idej.

Poletje: Faza Matere

Poletje prinaša v naravi višek rasti in cvetenja. Je čas obilja, toplih dni in družabnosti. V tej fazi smo tudi ženske kot Matere. Ovulacija, ki se zgodi v tem obdobju, nas pripravlja na morebitno novo življenje. Smo tople, nežne in pripravljene na nego. Čas je, da se ustalimo in se posvetimo ustvarjanju.

Jesen: Faza Odpadanja

Jesen je čas, ko narava počasi prehaja v zimski počitek. Listi odpadajo, rože ovenijo, vrtovi se pripravljajo na mirovanje. Naš notranji jesenski cikel so dnevi pred menstruacijo. V tem obdobju se telo in narava pripravljata na počitek, odstranjujejo se stvari, ki jih več ne potrebujemo. Odpadajo maske, razkriva se gola resnica. To je čas, ko se tudi mi upočasnimo.

Zima: Faza Počitka

Zima, čas počitka v naravi, se ujema s fazo menstruacije. Tako kot narava potrebuje zimo za regeneracijo, potrebujemo tudi mi čas za počitek in obnovo. Smo bolj tihe, poglobljene in povezane s sabo. Kot kraljice na svojem prestolu imamo svoj notranji mir. To je čas, ko se obnavljamo in pripravljamo na novo ciklično obdobje.

Opazovanje letnih časov nam omogoča, da se bolj zavedamo svojega notranjega cikla in bolj usklajujemo svoje dejavnosti s svojo naravo. Podobnosti med naravnimi cikli in našim menstrualnim ciklom so presenetljive, in ko smo bolj pozorne na svoje telo, lahko bolj izpolnjeno živimo v sozvočju z naravo.

Podobne objave